Zumba

Zumba: een intensieve training

 

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

 

Wat kan je met Zumba bereiken?

 

Vetverbranding

Zumba volgt de aerobic en interval training methode. Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

 

Spierversterking

Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een ere en strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

 

Betere conditie

Conditie houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert.  De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen wordt groter.

 

In de Zumba groepsles doen we salsa, merengue, hiphop, reggaeton etc. Zumba is zowel geestelijk als lichamelijk goed voor je. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, wat bekent ‘snel bewegen en lol hebben’. Plezier bij Zumba staat bij ons op nummer 1!