over ons

we vertellen je graag meer

balanza beweegcentrum

Balanza is Spaans en staat voor in balans zijn, zowel lichamelijk als mentaal. We helpen je graag bij het vinden van die balans in jouw leefstijl. Met als doel lekker in je vel zitten, zodat je je gezonder en gelukkiger voelt.

Het is onze missie om iedereen die bij ons komt te voorzien van de juiste informatie.  Ieder mens is uniek. Dit geldt ook voor je leefstijl patroon; wat de één nodig heeft, kan voor een ander averechts werken. 

Wij denken graag met je mee en geven je tips en tools waarmee je jouw doel kunt bereiken. Wij richten ons hierbij op het totale plaatje. Samen vinden we jouw balans!

Het team

Balanza is begonnen als diëtistenpraktijk en fysiotherapiepraktijk en inmiddels uitgegroeid tot een leefstijlcentrum. Daarom werken in het Beweegcentrum  fysiotherapeuten, diëtisten, (leefstijl)coaches en trainers samen met jou aan een gezonde leefstijl.

Soms heb je wat hulp nodig bij het bereiken van je doelen en dat kunnen we bieden door onze professionals die elke dag aanwezig zijn. En wanneer je deze doelen bereikt hebt, dan is er genoeg aanbod waardoor je jouw gezonde leefstijl kan voortzetten bij ons. 

Je kan bij ons altijd rekenen op deskundige begeleiding én veel gezelligheid.

diensten van balanza

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Balanza zijn er voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart, deze klachten samen wil oplossen en ze in de toekomst graag wil voorkomen. Wij zijn elke dag bereikbaar via WhatsApp en e-mail. Daarnaast zijn wij elke dag van 09:00 tot 21:00 uur beschikbaar voor afspraken.

Op onze locatie in het Beweegcentrum in Kollum is geen wachtlijst en kun je terecht bij Tsjitsjo, Roelien en Hessel. Je komt ze ook tegen in het Beweegcentrum, zo staan Tsjitsjo en Hessel met regelmaat in de fitness en geven ze oefentherapie. Daarnaast is Hessel ook nog Personal Trainer. Onze fysiotherapeut Roelien geeft groepslessen, zoals FysioFitness en Pilates.  

Door-Lisanne-van-der-Ploeg-4-min-600x600
DSC_0015 (1)-min

Voedingsadvies

De diëtisten van Balanza zijn er voor iedereen die een gezonde voedingspatroon wil of bepaalde klachten wil verminderen. We helpen je graag bij het vinden van die balans in voeding. Geen strenge diëten, maar op normale en praktische wijze een gezonde en klachtenvrije leefstijl ontwikkelen die je op de lange termijn kan volhouden.Wij zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur beschikbaar voor afspraken.

Op onze locatie in het Beweegcentrum in Kollum is geen wachtlijst en kun je terecht bij diëtisten Klasina en Jelmer. Jelmer kom je ook tegen in het Beweegcentrum als fitnessinstructeur.  

Personal Training

Als je een stok achter de deur nodig hebt om toch te komen trainen, of je wilt een wat intensievere begeleiding dan in de fitness kun je gebruik maken van onze personal trainers. Bij Personal training heb je namelijk 1 op 1 begeleiding van je eigen trainer. Onze personal trainers zijn ook therapeuten dus kunnen je, naast alles op het gebied van voeding en beweging, ook helpen met blessures en pijnklachten. Bij ons is een personal trainer niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon en bron van inspiratie en motivatie.

Zo krijg je een traject wat precies op jou is afgestemd en waardoor de motivatie hoog kan blijven omdat je trainingsmomenten leuk zijn!

IMG_3722-min-1024x683
DSC_0041-min

Leefstijlcoaching

De leefstijlcoaches van Balanza zijn er voor iedereen die een gezonde leefstijl wil of zijn leefstijl meer in balans wil krijgen. Balanza is Spaans en staat voor in balans zijn. En dat is precies het doel in het 2-jarige leefstijlprogramma GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie).

Dit programma is speciaal gericht op gedragsverandering om zo een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden en wordt volledig vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Het 2-jarige GLI programma wordt gegeven door Jelmer diëtist en leefstijlcoach en Hessel, fysiotherapeut en Personal Trainer van Balanza.